KERAMISCH COATEN

Bent u zuinig op uw auto en vindt u het belangrijk dat de lak te allen tijde een intense glans heeft en beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf? Dan is de Ceramic Guard SiCarbon+ Coating wat uw auto nodig heeft.

Dit is een revolutionaire keramische coating, ontwikkeld door Cartec. De meest exclusieve behandeling van de lak die er is! Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid in deze techniek, onze bedrijfsruimten zijn uitgebreid met speciale Detailing Domes én wij zijn als enige in de omgeving gecertificeerd aanbieder van deze behandeling. Iets waar we erg trots op zijn!

Aangezien u zich waarschijnlijk afvraagt wat coaten precies inhoudt, eerst wat algemene informatie. Na het polijsten van de lak van een auto, bijvoorbeeld bij een reconditionering, gaan de poriën van de lak openstaan. Deze poriën moeten opgevuld worden, zodat er geen ruimte voor vuil meer is. De substantie waarmee de poriën opgevuld worden, is vaak een wax: deze zorgt ervoor dat de lak glanst en beschermd wordt. Een wax biedt echter tijdelijke bescherming: in het uiterste geval drie jaar. Uiteindelijk laat het altijd los.

Om duurzamere bescherming en intensere glans van de lak te realiseren, zijn er door de jaren heen verschillende soorten coatings ontwikkeld. Het idee erachter is simpel: een coating zou een bescherm- en glanslaag moeten zijn die niet meer loslaat. Dit bleek echter niet altijd te lukken.

De afgelopen jaren is vooral glascoating erg bekend geworden. Bij glascoating maakt men gebruik van silicium gecombineerd met zuurstof: silicium oxide (SiO2). Het is helaas gebleken dat deze coating op termijn ook weer loslaat. Het silicium moet zich namelijk hechten aan de lak, maar doet dat in deze samenstelling niet optimaal. Bij de keramische coating van Cartec wordt gewerkt met SiCarbon+: het silicium is gecombineerd met koolstof (carbon). Dit blijkt een revolutionaire combinatie! Het koolstof zorgt ervoor dat het silicium zich aan de lak hecht, waardoor de coating permanent blijft zitten.

Hoe gaat dat nou in z’n werk, zo’n keramische coaten? We beginnen met de voorbereiding: een essentieel onderdeel van het proces om tot een egaal eindresultaat te komen. Na aanbrengen van de coating wordt namelijk alles wat daaronder zit versterkt. We willen dat de lak uitgelicht wordt, niét de eventuele oneffenheden. Daarom wordt de lak intensief voorbehandeld. We wassen de auto en polijsten de lak grondig, zodat oneffenheden en eventuele krassen verdwijnen. Nu de auto compleet voorbehandeld is, kunnen we de coating aanbrengen. Dit alles gebeurt in onze detailing zones met speciale lampen die ons helpen oneffenheden te verwijderen en de coating perfect aan te brengen.

Nu zult u denken: ‘mooi, maar wat is dan het resultaat van die coating?’ Ten eerste een gladde lak die intens glanst en een diepere kleur krijgt. Alles wat onder de coating zit wordt enorm opgehaald! Daarnaast is de coating een stevige beschermlaag: het zit over de lak van uw auto heen, waardoor de lak minder kwetsbaar en veel beter bestand tegen krassen is. Tot slot zorgt het voor een ‘easy to clean’ effect. Nu de poriën van de lak gevuld zijn met een coating die niet meer loslaat, zal de lak moeilijk vuil aanpakken. Hierdoor wordt de auto niet écht vuil meer. Het beetje vuil dat er op de auto ligt is makkelijk te verwijderen dankzij het hydrofobe effect dat de coating óók nog met zich meebrengt. Door de sterk waterafstotende laag is even afspoelen in een van onze wasboxen al voldoende om het kleine beetje vuil af te schudden. Wassen hoeft dus minder vaak én minder intensief.

Om het hydrofobe effect op peil te houden, is het aan te bevelen de coating ieder jaar weer op sterkte te brengen. Een mooie bijkomstigheid is dat u dan levenslange garantie op het product heeft: Ceramic Guard 4life. U laat uw auto één keer bij ons coaten, brengt hem jaarlijks terug voor een simpel oppoetsbeurtje en heeft altijd een glanzende en beschermde auto met waterafstotende laag.

PRIJZEN OP AANVRAAG
Omdat iedere auto verschilt qua staat en benodigde behandeling, zijn de prijzen voor keramisch coaten op aanvraag. Het is een behoorlijke investering, aangezien keramisch coaten een arbeidsintensief en specialistisch proces is. Wanneer u het bij ons laat doen, weet u echter zeker dat u de beste kwaliteit krijgt voor uw geld. Wij zien regelmatig auto’s die gecoat zijn voor bodemprijzen, maar qua kwaliteit flink te wensen overlaten. Daarom is ons advies: doe het goed of doe het niet!
Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek over keramische coaten van uw auto? Plan hier (Doetinchem) of hier (Zelhem) uw intake. Of kom langs met de betreffende auto, dan vertellen we u meteen waar u aan toe bent.